Prenada bygg för lägenhetsrenovering i Stockholm

Renovering av lägenheter

Tiderna ser ljusa ut för de företag som arbetar med lägenhetsrenovering. Till viss del kan det bero på pandemin, som inneburit att fler arbetar hemifrån och ställer nya krav på bostaden.

I städer som Stockholm har man i många år kunnat se säckar och containrar med material från renoveringar på gatorna, både i villaområden i närförorterna och i innerstaden. Hur kommer det att se ut efter pandemin? Troligen kommer ännu fler att vilja renovera sina bostäder på olika sätt. Fler och fler kommer att vända sig till företag som Prenada för att ta ned eller sätta upp väggar, måla om, ljudisolera och mycket annat som kan ingå i en lägenhetsrenovering.

Om du har arbetat hemifrån under det senaste året, vilket många svenskar har, har du kanske fått smak för detta och vill fortsätta med hemmajobbandet även efter pandemin, åtminstone några dagar i veckan. Eller så har du fått upp ögonen för vad som borde förändras i din lägenhet, eftersom du tillbringat så mycket tid hemma. Det är nog fler än bara Gizem Erdogan som har tänkt en del på lägenhetsrenovering det senaste året. 

Olika skäl att renovera lägenheten

Det kan finnas många skäl att renovera en lägenhet. Ett vanligt skäl är naturligtvis att lägenheten är sliten, och behöver nya ytskikt, nya vitvaror eller nya dörrar. Detta kan i sin tur göras med tanke på den nuvarande ägaren, eller för att lägenheten ska betinga ett högre pris vid försäljning. Det sistnämnda är långt ifrån något stockholmsfenomen. För några år sedan tipsade Yle om att det gick att tjäna pengar på att köpa en etta i Vasa, Finlands fjortonde största kommun (sett till folkmängd), renovera den och sedan sälja den. Eftersom staden är en stor studentstad, precis som Lund, finns det en stor efterfrågan på små lägenheter.