lägenhetsrenovering stockholm

När du vill renovera din lägenhet

Funderar du på att renovera din lägenhet? Vem gör inte det? Att få fina nya färger i sitt vardagsrum, kök och sovrum gör väldigt mycket för trivseln. Och många vill få fina badrum och kök med förnyad köks- och badrumsinredning. Så varför inte göra slag i saken och renovera lägenheten? Men hur ska man gå tillväga? Kan du göra något själv eller ska du anlita hantverkarfirma som gör det åt dig?

Det kan du göra själv

All målning, tapetsering och rivning kan du alltid göra själv. Om du börjar riva ut tapeter och slipa väggarna så kommer du långt i din lägenhetsrenovering. Det kan ta sin tid att riva ut gamla tapeter. Det kanske låter som en lätt sak att göra, hur svårt kan det vara att riva ut gamla tapeter? Men det kan ta längre tid än vad man tror, så börja i god tid. Skaffa hem ett bord som du kan använda för att hantera tapetvåder om du funderar på att tapetsera själv. Du behöver även skaffa hem spatlar och borstar, om du frågar dem i en vanlig färghandel om verktyg för tapetsering så kommer de att rekommendera vissa verktyg som underlättar. Ska du måla väggar så kan du behöva förbereda väggarna med hjälp av slipning och spackling innan du kan måla om dem. Även här kan du behöva skaffa hem slipmaskin, eller vanligt sandpapper. Du kommer även att behöva material att spackla med så att väggarna blir släta och fina innan du målar dem.

Det kan du inte göra

Inget som har med elektricitet att göra bör du göra själv. Men allt som har med el och som du kan ändra på utanför väggarna kan du göra, men inte dra elledningar innanför väggarna bör du anlita en elektriker för. Det samma gäller VA-rör. Allt sådant är bäst att du anlitar en riktig rörmokare för. Annars kan du riskera att inte få ut på hemförsäkringen om du det visar sig att du har fått skador i kök eller badrum på grund av att det är du (som lekman) som har åstadkommit skadorna. Vill du läsa om en hantverkarfirma som erbjuder lägenhetsrenovering i Stockholm? Läs då mer här: grandconstruction.se/lagenhetsrenovering-stockholm/.