fasadrenovering stockholm

Fasadrenoveringsdags?

Är det dags för fasadrenovering av villan eller fastigheten? Att passa på att renovera fasaden är bra just under den torra period som sommaren innebär. Om du tycker att det regnar mycket och ofta på somrarna, kanske det beror på att vi vistas mer utomhus och märker av när nederbörden kommer ner, men rent statiskt sett så är det sommaren som är den torraste perioden under hela året. De senaste åren har vi haft flera somrar som har varit så torra att det inte har varit tillåtet ens att elda eller grilla utomhus.

Kanske det är dags att renovera fasaden?

Att renovera fasaden är som sagt en bra tid under somrarna när det är torrt ute. Så vad bör göras med fasaden under en fasadrenovering?

  1. reparera skador på fasaden
  2. måla om eller måla med ny målarfärg
  3. behöver fönster renoveras och målas om?
  4. behöver dörrar renoveras och målas om?
  5. är taket intakt eller finns det skador på taket?
  6. tömma hängrännor och stuprör från skräp

Ska du arbeta själv med fasadrenoveringen eller behöver du  hantverkare som utför fasadrenoveringen åt dig?

Tänk på säkerheten när du har hantverkare som arbetar:

  • hantverkarna måste bära en säkerhetssele med rep som de fäster på ett säkert ankarfäste på taket
  • säkra byggställningar om det är så att de ska arbeta på taket
  • om de ska montera bort taksteg, takstege, skorstensstege, snörasskydd och ankarfästen på taket är en byggställning desto viktigare behöver de fasadställningar för att kunna lägga ifrån sig allt material. Det är ingen bra idé att slänga ner sakerna från taket.
  • de bör också använda hjälm, en hjälm är en billig livförsäkring och den bör de ha varje gång som de är uppe på taket, eller vistas högre än 2 meter ovanför markytan.